Håll dig uppdaterad med
händelser, nyheter och erbjudande från Svenska Golfmuseet.

Registrera dig här för vårt nyhetsbrev och få information direkt till din inkorg.

    
  Powered by Get a Newsletter

  John Cockin har lämnat oss

  4 januari, 2024

  Nyligen kom beskedet att John Cockin har gått bort efter en tids sjukdom. John var en av de verkligt betydelsefulla personerna för den svenska golfens utveckling från 1970-talet och till idag.
  John Cockin kom som ung engelsk golfinstruktör till Sverige 1962. I sina unga år tävlande han också med jämna mellanrum på dåtidens Europatour, där han vann två tävlingar. Han har tjänstgjort vid fem olika svenska klubbar, varav längst tid på Saltsjöbadens GK.
  John var ordförande i PGA-Sweden under hela 18 år och det var under föreningens mest expansiva period, från när medlemmarna nästan bara bestod av PGA-instruktörer till att svenska PGA-medlemmar började vinna tävlingar på såväl Europatouren som USA-touren. Startskottet till denna utveckling var avtalet som SGF och PGA slöt inför säsongen 1983 rörande ”Öppen Golf”. John lyckades ena hela svenska PGA-kåren att detta avtal var vägen till framgång. Med facit i hand vet vi att just detta beslut verkligen blev banbrytande.
  John var den duktiga PGA-pron personifierad. Bra lärare, duktig spelare, såg alla människor och hade en underbar humor. Johns fantastiska tal har öppnat många dörrar för PGA och svensk golfsport.
  När John avgick som PGA-ordförande blev han föreningens första hedersordförande. John var vid sin bortgång 84 år.